Wat is SEO en waarom gebruiken?

Wat is SEO en waarom gebruiken?

seo

Door Louisa Heijboer

Wanneer je een mooie website hebt laten maken, is het belangrijk dat deze gezien wordt. Je doet je best om je klanten- en/of vriendenkring op de hoogte te brengen van de website maar daarnaast komen de meeste bezoekers toch via een zoekmachine zoals Google of Bing op de website uit. Hiervoor is SEO belangrijk.

SEO staat voor Search engine optimization, wat in het nederlands “Zoekmachine optimalisatie” betekent.

– Louisa Heijboer

Zoekmachines zoals Google en Bing waarderen aan de hand van bepaalde algoritmes alle websites op het internet. De websites die het best gewaardeerd worden komen bovenaan te staan wanneer iemand een passende zoekterm invult. SEO is dé manier om de website zo in te richten dat deze door de zoekmachine algoritmes het best gewaardeerd worden en zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komt.

Door met behulp van SEO slim in te spelen op deze algoritmes trek je niet alleen meer bezoekers naar de website, maar kan je ook gerichter inspelen op doelgroepen die je graag op je website wil ontvangen.

Voorbeeld

Jan Klaasen heeft een speelgoedwinkel opgezet. Hij heeft al zijn vriendjes, vriendinnetjes, kennissen en familie al bestookt met visitekaartjes en flyers. Helaas is de omzet niet voldoende en moeten er nieuwe klanten worden gezocht.

Door de SEO toe te passen, worden de producten van de speelgoedwinkel beter zichtbaar in de zoekresultaten van Google en Bing. Zijn website stijgt in de ranglijst en hij merkt dat klanten ook impulsaankopen gaan doen. Zijn website is beter vindbaar en Jan Klaasen kan met een gerust hart verder ondernemen en zijn oude hobby oppakken: Trompetteren.

SEO bij LOKAAL 0

Ben je benieuwd hoe jouw website scoort in de ranglijst en waar het beter kan? Bel of mail ons gerust!

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *