Waarom moet een website onderhouden worden?

Waarom moet een website onderhouden worden?

“De website werkt toch prima zo?”  – Jazeker, en dit moet hij ook blijven doen. Software is erg kwetsbaar. Om de site even mooi te houden als op de dag van oplevering is het van belang dat de site ook na de oplevering de aandacht krijgt die deze nodig heeft. Meermaals per maand komen er nieuwe updates uit die de beveiliging, gebruiksvriendelijkheid en snelheid van de site ondersteunen. Op het moment dat deze niet (tijdig) geïnstalleerd worden kan de website mankementen vertonen. Denk hierbij aan: Pagina’s die niet meer werken, onherkenbare indeling van de website of een website die makkelijk toegankelijk is voor hackers, malware aanvallen en spam.

Kom je er even niet uit? Geen nood! Wij staan voor je klaar!

Om dit te voorkomen is het belangrijk om altijd de laatste updates van WordPress zelf, WordPress thema’s, plug-ins en databases te hebben draaien. De laatste updates beschikken tenslotte ook over de laatste veiligheid functies.

Toch gehackt?!

Het zou voor kunnen komen dat een website ondanks de voorzorgsmaatregelen gehackt wordt of om een andere reden niet meer werkt. Zorg daarom dat er dagelijks of wekelijks een back-up gemaakt wordt van de volledige website en bewaar deze op een andere server dan de website. Mocht de website iets overkomen zet dan de laatste back-up terug.

De frequentie van de back-ups wordt bepaald door de frequentie van nieuwe content op de website. Voer je bijvoorbeeld iedere zaterdag onderhoud uit op je website of voeg je producten toe aan je webwinkel? Zorg dan dat de back-up maximaal de volgende dag is gemaakt. Tips hierover? Mail of bel ons!

– Alexander Rokven.

Onderhoudscontract

Klinkt dit allemaal als abracadabra, of gewoon teveel moeite? – laat Lokaal 0 uw onderhoud regelen.

Voor €15 per maand exclusief btw zorgen wij dat je site ten allertijden beschikt over de laatste beveiliging updates, snel blijft draaien en je altijd een back-up van de volledige website hebt. Deze gebruiken wij zodra er iets mis blijkt te zijn met de site.

Mocht de site mankementen vertonen lossen wij deze meteen op, alleen als je ze al te zien krijgt want wij zullen regelmatig controleren of alles op de site nog even mooi is als op de dag van de oplevering.

Tags: , , , , , , ,